Wedstrijdverslagen Knapen 2009-2010

U15 - STADEN : 2 - 0

Zonder een paar gekwetste spelers moesten we terug zoeken achter 11 spelers. We begonnen zwak aan de partij waarbij Staden torenhoog de bovenhand nam. Ze creëerden de ene kans na de andere maar Vancoillie hield zijn netten mooi. We kwamen tegen de gang van het spel op voorsprong via Callewaert. Na de goal kwamen we goed terug in het spel en brachten we goed voetbal. 1-0 aan de rust. Na de rust was Staden nergens niet meer en konden we 2-0 uitlopen na een goeie voorzet die werd binnen gewerkt door Deceuninck. Hierna volgde vooral middenveld spel. Staden kreeg in de laatste minuut nog een strafschop die prachtig werd gestopt door Vancoillie die man van de match werd .

HOUTHULST - U15 : 3 - 0

Er stonden 2 gewaagde ploegen tegen over elkaar in de derby. De beide ploegen speelden verzorgd voetbal. Alleen speelden onze knapen met veel zenuwen. We kwamen achter na een vrije trap van 30 meter waarop onze keeper zich miskijkt. Zo stond het 0-1 aan de rust. We begonnen scherp aan de tweede helft maar werden vlug getrakteerd op een koude douche toen de bal niet uit de rechthoek kon en ze zo van dichtbij de 2-0 scoorden. Hierna gingen de kopjes naar beneden en op de counter werd het nog 3-0 voor Houthulst.

De U15 hebben een knappe prestatie neergezet tegen de tweede in het klassement.

De toekomst is hoopvol

U15 - VELDEGEM : 5 - 1

We begonnen sterk aan de partij en konden heel de match drukken zetten op een zwak Veldegem. Het was een tijdje wachten tot het 1e doelpunt viel. Ons spel was niet het beste wat we al hadden gebracht maar toch viel de 1-0 via Dehoorne met een afstandsschot. 5 minuten later na een solo van Callewaert, stuurde die Durnez weg die de keeper omspeelde en 2-0 op het bord schreef. Hierna werd ons een penalty toegekend, die gemist werd door Callewaert. De bezoekende doelman redde deze prachtig. Het was trouwens de eerste bal niet die hij uit zijn doel ranselde. Net voor de rust werden we op de counter gepakt en werd het 2-1. Onze doelman en verdediging hadden nog geen werk gehad en waren direct koud gepakt. Na de rust was het terug het zelfde spelbeeld als voorheen. We brachten de tweede helft heel mooi voetbal met een 10 tal mooie kansen als gevolg. De bezoekende doelman pakte de ene bal na de andere. En als hij ze dan niet kon pakken viel deze tegen de paal of dwarsligger. In het laatste kwartier konden we toch nog 3 maal scoren via Callewaert met een rake kopbal, Dehoorne in de herneming en nogmaals Callewaert van op afstand uit de draai. Zo schuiven we beetje per beetje op naar de top.

 

Volgende week is er de grote clash tegen en bij de buren van Houthulst om 15h 15. Allen op naar daar om hen de 3 punten te kunnen afsnoepen.

 

ZARREN - U15 : 1 - 2

We begonnen terug sterk aan de partij met een noodploegje. We kregen al snel een penalty door handspel van Zarren. Deze werd perfect omgezet door Callewaert, die een hele sterke partij speelde op het middenveld. Na een knap samenspel tussen Dehoorne en Deceuninck kon Vercamer de 0-2 op het bord noteren. Zarren kwam nog enkele keren dreigen voor ons doel maar Vancoillie ranselde de ene bal na de andere uit het doel. Eén keer moest hij zich gewonnen geven nadat hij de eerste bal redde en in de herneming scoorde Zarren. Kort na de rust moesten we met 10 verder na een drieste tackle op Capoen. Hierna speelden we op zeker en konden we de 0 houden. Deceuninck maakte er nog bijna 1-3 van vanuit het midden van het plein maar de keeper kon de bal nog net naast tikken. Zo namen we de 3 punten mee naar Jonkershove.

U15 - ZWEVEZELE : 0 - 1

We schoten goed uit de startblokken. We creëerden de ene kans na de andere. Maar zowel Callewaert als Dehoorne lieten de netten niet trillen. Zwevezele kreeg over de hele match maar 1 kans. Deze schoten ze nog meters over het doel. We speelden ze de hele match van het kastje naar de muur. Bij de rust was het 0-0. Ook na de rust waren we steeds de bovenhand maar terug maakten we onze kansen niet af. De scheids hield ons nog van enkele strafschoppen. In de laatste minuut krijgen we nog een strafschop tegen voor onopzettelijke hands. Vancoillie pakte nog eerst de strafschop maar in de herneming konden ze toch nog scoren. 0-1 voor Zwevezele en daar bleef het bij. Toch een sterke partij van onze knapen.

GITS - U15 : 5 - 0

Vanaf de eerste minuut kwam Gits al drukken voor ons doel. Onze spelers waren nog niet goed wakker. Gits die voortdurend op hun snelle spits speelde, zorgden niet voor het mooie voetbal dat wij graag brengen. Een sterke Quinten Capoen hield met de verdediging in de eerste helft alles dicht langs achter. De laatste 20 minuten voor de rust creerden we terug een heel aantal mooie kansen via Dehoorne en Vercamer. Deceuninck en Durnez waren ook nog gevaarlijk na prachtig voorbereidend werk.  De brilscore bleef bij de rust op het bord. In de tweede helft viel heel de ploeg in zak en as na 2 snelle doelpunten van de thuisploeg. Het laatste kwartier probeerden we nog met 3 spitsen te spelen. Tevergeefs uiteindelijk werd het nog 5-0 verdiend voor de thuisploeg.