Wedstrijdverslagen U11

 

U11 - Merkem Sport   02/10/2011

Speeldag 4 en DAAR IS DE EERSTE OVERVERDIENDE OVERWINNING! Vandaag gaven we tijdens een geladen derby Merkem Sport partij.

De pressing van KWS was zoals een powerplay in het basket tijdens de eerste helft, de tegenstander kwam nooit echt gevaarlijk aan het Houthulstse doel. Een sterke Wannes Huyghebaert slalomde net als Cristiano Ronaldo voorbij de Merkemse spelers! De Captain Jarne sloeg telkens paniek in het middenveld en verdediging van de blauwhemden met zijn talloze rushes over het ganse veld! De combinaties rolden over de mat, opbouwend vanuit de verdediging met Marie De Meulenaere en Louis De Meulenaere, pas na pas werd het middenveld bereikt met een sterke Sidney Baetens centraal en verschroeiende flanken (Wannes en Robbe Degryse), vooraan maakte Gianni de verdediging van merkem het leven zuur, het publiek genoot! Enkel een goal ontbrak, we waren er wel enkele keren dichtbij met een afstandschot van Jarne en Robbe Lamote, maar beide schoten strandden op de paal! Wannes, Gianni en Robbe Degryse zagen allen hun schot gekeerd op de lijn! Ruststand = 0-0 (niet te geloven).

De tweede helft kende een ontgoochelend begin aan Oranje-Paarze zijde. We lieten ons net zoals de laatste 5 min van de 1ste helft wat in slaap wiegen. De partij kantelde waardoor Merkem ietwat de bovenhand nam, bij een corner kon 1 van de 4 volledige vrijstaande Merkemse spelers de bal in 1 tijd voorbij een kansloze Robbe Snauwaert rammen ! 0-1 (31'min), 2 min later besloot de diepe spits van Merkem knap door de benen van onze goalie na een knappe flankaanval 0-2 (33'min). Plots leken de KWS gasten wakker geschut en men begon weer te combineren. De pletwals maakte zich opnieuw warm om te gaan rollen! De aansluitingstreffer bleef niet lang uit, Robbe Pieters speelde de bal diep voor Gianni, die op zijn beurt meegaf met Robbe Lamote, op het natte veld liet hij de Merkemse goalie kansloos met een strak afstandsschot in de verste hoek 1-2 (38'min). Het geloof groeide opnieuw, alle duels werden plots weer gewonnen in het thuisvoordeel, de Merkemse muur moest en zou plooien! Op aangeven van Robbe Lamote besloot Gilles Cornette 2 min later net naast. Het regende nu aanvallen, met nog 10 minuten op de klok maakte Wannes Huyghebaert de verlossende 2-2, spanning troef! Met de eerste overwinning binnen handbereik schreeuwde de Houthulste 12de man onze U11-en naar voren. Captain Jarne zette tot vreugde van de hele Oranje-Paarse aanhang de 3-2 eindscore op het bord (46'min) na een strakke corner van Wannes die aan de eerste paal werd binnengebuffeld. We kregen nog 2 kansjes op de 4-2 maar de knap keepende Merkemse goalie besloot dat 3-2 voldoende was!

Een prachtige inzet van het weekend met dank aan onze U11 die speelden als echte Houthulstse leeuwen! Dank aan de vele ouders en andere supporters die ons vooruit kwamen schreeuwen! We zijn twee hele trotse trainers, Nicolas Depoortere & Eli Couvreur, op naar de volgende overwinning!

Uitslag 3-2

 

FC Passendale - U11   25/09/2011

Bij aankomst op de terreinen van FC Passendale kwamen we tot de constatatie dat onze tegenstander slechts met 6 spelertjes vertegenwoordigd was. Om toch maar niet voor niets zo vroeg op te staan hebben we iedere helft 3 van onze KWS gasten laten meespelen met de tegenstander zodanig dat we een goeie oefenpot op de mat konden brengen.

FC Passendale kwam 1-0 voor via een prachtige dubbele 1-2 combinatie tussen twee van onze gasten, Robbe Lamote en Gianni Lefever, waarbij Robbe Lamote onze goalie Robbe Snauwaert kansloos vloerde in de verste hoek. De wedstrijd ging goed op en neer met heel verzorgd en goed voetbal, de 1-1 kwam er na een vrije trap vanop 20 meter binnen gedraaid door Robbe Pieters. 5 min later opnieuw een tegenaanval van FC Passendale die je een kopie van hun eerste aanval kon noemen, alweer combineerden Robbe Lamote en Gianni Lefever door de KWS defensie, nu was Gianni de afwerker van dienst met een mooi schot in de kruising, 2-1. In de 17' min, opnieuw een mooie aanval van KWS, Jarne opent knap op Robbe Pieters, deze schakelt mooi 2 Passendale spelers uit en steekt de bal in de hoek voor Robbe Degryse die zonder twijfelen de bal voor doel slingerd, binnengeprikt door een goed ingelopen Wannes Huyghebaert: 2-2. Een zeer sterk spelende Marie De Meulenaere legde met een prachtig afstandschot in het dak van het doel (22' min) de ruststand vast: 2-3.

Ruststand: 2 - 3

Na de rust waren er 3 ander KWS gasten aan de beurt die de gelederen van FC Passendale moesten versterken : Louis De Meulenaere, Robbe Degryse en Sidney Lammens. Deze drie lagen aan de basis van een opnieuw knappe aanval met de 3-3 tot logisch gevolg: Sidney veroverde de bal in het middenveld en stak de bal diep voor Louis, deze hield de bal mooi binnen voor de achterlijn, legde mooi af voor Robbe die droog binnenknalde.

De eerste 6 doelpunten waren dus al van Houthulstse makelij!

Daarna kende onze eigen KWS-ploeg een zwak moment van een 10-tal minuten waarin een uitblinker bij de ander 6 Passendalespelertjes 2 x scoorde in evenveel minuten 5-3 12min voor tijd. KWS vocht terug met een opnieuw mooi afstandschot, nu van Robbe Lamote (die zo voor beide teams scoorde): 4-5. Nu volgde een belegering van het Passendaalse doel, corners, vrije trappen, ballen die op de lijn gered werden, het was even niet goed voor ons hart... maar de bal wilde er maar niet in! In de slot minuut stak Passendale nog 1x hun neus aan het venster waarbij een voorzet ongelukkig in doel belande: 6-4 eindstand.

Als trotse supporters & trainers van onze KWS gasten mogen we deze prestatie ZEKER als een overwinning beschouwen, er werd goed voetbal gebracht en mooie doelpunten gescoord + we zagen een mooie wedstrijd!

Proficiat met de mooie prestatie!

Uitslag: 6 - 4


U11 - Brielen Sport   18/09/2011

De 2e competitiewedstrijd stond voor de deur voor onze U11 van KWS. Nadat we vorige week serieus met de voetjes op de grond werden gezet na de 2e helft, wilden we ervoor zorgen dat we dit maal niet alleen de 1e maar ook de 2e helft de tegenstander partij konden geven. KWS Houthulst - Brielen Sport was de affiche van vandaag!

De eerste helft begon veelbelovend, het ganse U11 team van KWS tikte de bal heen en weer net zoals op training, een prima eerste kwartier met een vroege en logische 1-0 voorsprong tot gevolg (5' min). Een knappe aanval vanop rechts opgezet door Gianni en Jaimy, loepzuiver afgewerkt door Robbe Pieters. Brielen kwam niet echt in het stuk voor maar kon toch scoren nadat een bal bleef hangen in onze 16 en die in de kluts binnen werd gewerkt : 1 - 1 na 18 min. KWS bleek niet onder de indruk en bleef mooie combinaties op de mat brengen, de bal werd voorgebracht opnieuw vanop rechts (nu door Robbe Degryse), de Brielense goalie kon de bal niet klemmen en een kwikke Robbe Lamote was bij de pinken om de rebound binnen te knallen, 2-1 net voor de rust (23' min). Ruststand 2 - 1

Tijdens de rust werden onze gasten goed wakker gehouden zodat we zeker geen scenario Lo-Reninge zoals vorige week zouden tegenkomen. Dit had zeker effect, KWS dreigde constant, was altijd sterk in duel en combineerde steeds weer goed via de flanken. Vele kansen tot gevolg, 3 x Robbe Lamote, 2 x Jarne, 2 x Gianni, 2 x Ruben en 1 x Robbe Degryse konden de loepzuiver uitgespeelde kansen niet benutten! Een pluim welliswaar voor de bezoekende goalie die alle ballen uit zijn doel ranselde! Eveneens een pluim voor onze beide keepers, Robbe Snauwaert en Martijn Deleu die met enkele knappe tussenkomsten de schare kansen van de tegenstanders in de kiem smoorden. Het cliché van voetbal gold ook nu, wie de kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de neus en dat gebeurde ook, diep in de 2e helft kregen we nog een tegendoelpunt te slikken op de counter: 2-2 (48'min).

Doch een dikke pluim voor onze KWS gasten die een knappe partij op de mat brachten! Nu nog wat werken aan de afwerking en volgende week bevestigen, met het karakter en de teamspirit dat we dit weekend toonden zullen we nog goede reslutaten neerzetten!

Trainers Nicolas Depoortere & Eli Couvreur

Uitslag: 2 - 2


JV Lo-Reninge - U11   11/09/2011

Met goede moed vertrokken we met onze U 11 van KWS naar onze eerste tegenstander van het seizoen, Lo-Reninge. Na de goede wedstrijd vorige week op SK Staden is er week na week een positieve evolutie te zien bij onze spelers. De eerste helft verliep zeer evenwichtig, het ging spannend op en neer en er waren bijgevolg enkele kansen aan beide zijden. Wij konden dreigen met een goed combinerend trio vooraan (Robbe Lamote, Gianni Lefevere en Robbe Pieters), en we hielden goed stand in de verdediging met als rots in de branding Jarne (C) centraal. Eveneens konden we rekenen op een foutloze Martijn Deleu in doel. Kort voor de rust lukte de thuisploeg het openingsdoelpunt toch, via een afgeweken schot. Ruststand 1-0

Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft, maar het licht ging helaas helemaal uit. Een schril contrast met de eerste helft. Iedereen liep uit positie, de concentratie verdween met als gevolg 3 tegendoelpunten in evenveel minuten. De kopjes gingen naar beneden en onze KWS gasten lieten zich te makkelijk passeren. De wedstrijd eindigde met een logische 10-0 eindstand voor de thuisploeg.

Laten we vooral de hele sterke 1e helft onthouden waarbij we zelf konden voorstaan. Nu de lijn doortrekken naar onze tweede helft en we zullen dit seizoen ongetwijfeld nog resultaat halen! Kopjes op en volgende week gaan we er weer tegenaan!

Uitslag: 10 - 0