U7 WEDSTRIJDVERSLAGEN

Zaterdag 17/08/2013 : Nieuwpoort - U9

De eerste wedstrijd van het seizoen was een oefenpartij tegen Nieuwpoort.

De jongens van Eendracht gingen meteen goed van start want na amper 10 seconden konden we al een eerste kans noteren via een individuele actie vanwege Bryan Gheldof, maar hij schoot naast. Amper een minuut later was het wel raak na een fout in de Nieuwpoortse verdediging kon Bryan een eerste keer scoren. Het bleef éénrichtingsverkeer en 5 minuten later was het al 2-0 na een pass van Jarne Desmet kon opnieuw Bryan scoren. Het spel verbeterde nog en eerst zag de goed spelende Jarne zijn schot nog afgeblokt na maar amper een minuut later scoorde hij toch op aangeven van Owen Everaert en zo was het na 8 minuten al 0-3. Ook Zoe Everaert kon haar goal meepikken na een slechte terugspeelbal van Nieuwpoort. En 3 minuten later was het weer prijs voor Zoë die een mooie pass van Bryan afwerkte. Maar de mooiste goal van de middag moest dan nog vallen: na een mooie combinatie legde Itse Doom de 6-0 schuin binnen. Het was ook diezelfde Itse die even later de assist gaf aan Jarne voor de 7-0 ruststand.

n de tweede helft zette Nieuwpoort een volledig nieuwe ploeg in en dat zag je onmiddellijk, 2 goede spelers maakten daar het verschil.

Toch kon Jonkershove in de beginfase van de tweede helft de 8-0 via Bryan en de 9-0 via Itse scoren. 5 minuten later kreeg Nieuwpoort toch zijn eerste kans maar Marijn die, tot dan, nog niks te doen had redde de bal uit zijn doel. 2 minuten later was het toch raak voor Nieuwpoort. Na een foutje in de verdediging scoorde de thuisploeg de 9-1. Jonkershove leek wat van slag en Nieuwpoort drukte door. Na een vlotte actie van hun beste speler werd het 9-2 en een minuut later 9-3 via dezelfde speler. De groen-witten probeerden zich te herpakken en dat leek te lukken maar na een slecht gegeven vrije trap werd op de counter de 9-4 gescoord. Het signaal voor trainer Johan om een beetje bij te sturen en dat rendeerde. Nieuwpoort scoorde wel nog 1x maar er werden aan beide kanten amper nog kansen gecreëerd. Marijn moest in de laatste minuten nog 1 bal pakken en deed dat knap. In de slotfase scoorde Bryan nog met een afstandsschot en zo werd de 10-5 eindstand genoteerd.

Scoorden:

Bryan: 4x,Itse: 2x,Jarne: 2x,Zoë: 2x